Τα φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο για να καταναλώσουμε ή ακόμα και να εντάξουμε τα όσπρια στην διατροφή μας και φυσικά στη διατροφή των παιδιών!
Όσοι δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα νομίζω πως ήρθε η ώρα να το κάνετε και σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα σνακ και μπορεί να γίνει το μεσημεριανό σου στη δουλειά ή και το κολατσιό στο σχολείο.
ΥΛΙΚΑ:
🔸️600-700γρ. Βρασμένα ρεβίθια
🔸️9-10 κ.σ βρώμη
🔸️1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
🔸️1/2 πράσο ψιλοκομμένο
🔸️1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
🔸️2 καρότα τριμμένα
🔸️1 ντομάτα ή λίγη σάλτσα ντομάτας
🔸️1κ.γ baking powder
🔸️σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
🔸️αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, άνηθος, μαϊντανός, (προαιρετικά) λίγος κουρκουμάς
Τα πλάθεις, τα τοποθετείς στη κατάψυξη και όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο για τη δουλειά ή το κολατσιό για το σχολείο, τα ψήνεις στους 180°C για μισή ώρα.
ΥΛΙΚΑ για τη σως από ταχίνι:
- 100γρ. ταχίνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ μέλι
- μαύρο πιπέρι
- πάπρικα
- αλάτι
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και είναι έτοιμη!!!
Προσθέτεις σε μια τορτίγια 2κ.σ γιαούρτι, μουστάρδα ή σως από ταχίνι, 2-3 ρεβικοφτέδες και λαχανικά και έτοιμο το μεσημεριανό σου