Το πιο διαδεδομένο σνακ που μπορείς να βρεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Οι μπάρες αποτελούν εξαιρετικό υγιεινό αλλά και γευστικό σνακ μεταξύ των γευμάτων. Ιδανικές για το κολατσιό των παιδιών, για να τις έχετε πάντα μαζί σας, στη δουλειά, στην προπόνηση, στις δραστηριότητες σας και να τις απολαμβάνετε κάθε φορά που χρειάζεστε επιπλέον ενέργεια.

Οι δικές μου λοιπόν χειροποίητες, ωμές και χωρίς ζάχαρη μπάρες είναι φτιαγμένες από βιολογικά προιόντα , τα οποία περιέχουν συστατικά υψηλής ποιότητας
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

  • Βρώμη(Το συγκεκριμένο δημητριακό βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής. Η μοναδική θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική δράση προστατεύει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα μικρών και μεγάλων)
  • Ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς( αναμφισβήτητα σημαντική θρεπτική τροφή της μητέρας φύσης. παρέχουν αντιφλεγμονώδη προστασία και συμβάλλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών λόγω των θρεπτικών ουσιών και των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν. Κάνουν καλό στην καρδιά (τρώγοντας μια μικρή χούφτα καθημερινά, μπορεί να βελτιώσετε τη χοληστερόλη σας) και όχι μόνο.
  • Φυστικοβούτυρο ( Εκτός από υπέροχη γεύση έχει επίσης ουσίες που είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία, όπως πρωτεΐνη, καλή χοληστερόλη και φυτικές ίνες )

  • Κακάο (περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών, τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεση)
  • Ελαιόλαδο ( πολύτιμο συστατικό και ισχυρό όπλο κατά των χρόνιων ασθενειών )

 

ΥΛΙΚΑ:

2 κούπες βρώμη
1 κούπα ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς
½ κούπα φυστικοβούτυρο
3κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύω όλα τα υλικά, απλώνω το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβω σε κομμάτια! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΆ

Οι μπάρες είναι ωμές ( raw ), δηλαδή, δεν υφίστανται θερμική επεξεργασία διατηρώντας έτσι αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά τους.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25min

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 2h στη ψύξη