Σωστή και υγιεινή διατροφή στην εργασία;

Τελικά, όχι και τόσο δύσκολο να το πετύχουμε. Ο μέσος σημερινός άνθρωπος εργάζεται 8 με 10 ώρες την ημέρα. Αν συμπεριλάβουμε και τον χρόνο μεταφοράς προς τον χώρο εργασίας και πίσω στο σπίτι, οι ώρες φτάνουν πολλές φορές τις 12. Αυτές οι 12 ώρες είναι γεμάτες με δραστηριότητες πνευματικές ή/και σωματικές. Ο οργανισμός μας χρειάζεται ενέργεια για να ανταπεξέλθει. Πολλοί από εμάς δεν καταναλώνουμε καν πρωινό και ξεκινάμε για τη δουλειά νηστικοί ή έχοντας πιει μόνο έναν καφέ. Και έτσι έρχεται η ώρα που θα πεινάσουμε. Όταν πεινάσουμε θα φάμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, κάτι που δε βοηθά στη διατήρηση της υγείας και του σωστού σωματικού βάρους.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να γεμίσουμε το lunch box από την προηγούμενη μέρα, χρησιμοποιώντας υγιεινά, χορταστικά και ‘’εύκολα’’υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας.

Παρότι το τοστάκι γαλοπούλα τυρί είναι μια εύκολη κι αγαπημένη λύση, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το επεξεργασμένο κρέας έχει χαρακτηριστεί από την βιβλιογραφία ως καρκινογόνο τύπου 1. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις πως συνδέεται με κάποιες μορφές καρκίνου. Καλό θα ήταν λοιπόν να το αποφύγουμε.

Και τώρα θα μου πεις και τι να βάλεις στο τοστ;

Οι επιλογές είναι πολλές!!! Και σας έχω τις πιο υγιεινές και θρεπτικές!!!

Σάντουιτς με…κάτι από χθες

Μετέτρεψε το φαγητό που περίσσεψε από χθες σε γέμιση στο σάντουιτς για το γραφείο.

  • 2 φέτες ψωμί (ολικής κατά προτίμηση) ή μια μικρή μπαγκέτα  ή 1 αραβική ή τορτίγια
  • κάτι από χθες (1 μικρό μπιφτέκι, λίγο κοτόπουλο ή γαλοπούλα, 1-2 αυγά, 2-3 κουταλιές σούπας κιμά, 1 τόνο, τυρί χαμηλών λιπαρών (λευκό ή κίτρινο),1κ.σ τυρί κρέμα ή cottage, 1 μπιφτέκι λαχανικών, χούμους ή φαλάφελ )
  • 1 μικρό αγγουράκι (ή 1 φ. μαρούλι)
  • 3-4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • σως με γιαούρτι, ελαιόλαδο, πάπρικα (ή μουστάρδα ή αβοκάντο λιωμένο ή σε φέτες ή 1κ.σ τυρί κρέμα ή cottage ή κατίκι)

Στην πραγματικότητα, ένα σάντουιτς μπορεί να περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεσαι τόσο για να χορτάσεις, όσο και για μια ισορροπημένη διατροφή. Άσε που στοιχίζει πολύ λιγότερο και μπορείς να το δημιουργήσεις με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι!

Δοκίμασέ το

Και σίγουρα ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ!!!