Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές… ή πολύ απλά όταν κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή και νόστιμη που θα γίνει η αγαπημένη σου!
Γίνεται με 3 μόνο υλικά ,
ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ!
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λεία η σοκολάτα.
- Σε μια φόρμα 24 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα, ενώ τα τοιχώματα τα βουτυρώνουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά και τις νιφάδες βρώμης στο μείγμα και παράλληλα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί ή λιώνουμε κουθερτούρα.
Καλή απόλαυση!