Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές… ή πολύ απλά όταν κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή και νόστιμη που θα γίνει η αγαπημένη σου!

 

Γίνεται με 3 μόνο υλικά ,

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ!

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου
  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λεία η σοκολάτα.
  • Σε μια φόρμα 24 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα, ενώ τα τοιχώματα τα βουτυρώνουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά και τις νιφάδες βρώμης στο μείγμα και παράλληλα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί ή λιώνουμε κουθερτούρα.

 

Καλή απόλαυση!