Αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα με κινόα, θα κάνουν τα μικράκια σας να παραμιλούν!!!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας(200 γρ.) μέλι
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες(300 γρ.) αλεύρι ολικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ κούπες(350 γρ.) βρώμη
2 ½ κούπες(250 γρ.) κινόα, μαγειρεμένη
2 κ.σ. σπόρους τσία
½ κούπα(70 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
½ κούπα(70 γρ. ) αποξηραμένα κράνμπερις
½ κούπα (100 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο και το μέλι για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει ελαφρά.
- Στον κάδο προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφαιρούμε από το μίξερ.
- Προσθέτουμε στον κάδο τη βρώμη, την κινόα, τους σπόρους τσία, τα καβουρδισμλενα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το στικ κανέλας, το λινοράσπορο, τα κράμπερις και την κουβερτούρα.
- Ανακατέβουμε με μία μαρίζ ή κουτάλα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η ζύμη μας να είναι ωραία και αφράτη.
- Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα μας(2-3 κουταλιές από την ζύμη μας για το κάθε ένα).
- Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι , όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
- Πιέζουμε με το χέρι μας (καλό είναι να το έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό) το κάθε μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα μεγάλο κυκλικό μπισκότο (διαμέτρου 10 εκ.)
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά και μέσα να είναι μαλακά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα για να μη θρυματιστούν.