Επειδή είμαι αρκετά ‘’open – minded’’τύπος στη ζωή , προσπαθώ να είμαι open-minded και στο θέμα της μαγειρικής. Αν και ακολουθώ πολύ πιστά κάποιες βασικές παραδοσιακές συνταγές της μαμάς μου, πειραματίζομαι και δοκιμάζω και νέες γεύσεις. Κινητήριος δύναμη, ο μικρός μου Αντρίκος και φυσικά εσείς..!

Ήρθε η ώρα να σας συστήσω την δική μου super healthy ζύμη για πίτσα χωρίς γλουτένη!

Τι θέλω από μια ζύμη για πίτσα;

  • Nα είναι τραγανή.
  • Να μην είναι γεμάτη “κακούς” υδατάνθρακες.
  • Να είναι χορταστική.
  • Να είναι νόστιμη.

Η ζύμη από γλυκοπατάτα έχει όλα τα παραπάνω και είναι και πολύ εύκολο να τη φτιάξεις. Είναι χωρίς γλουτένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και γεμάτη βιταμίνες: περιέχει βιταμίνη Α, πρωτεΐνη και πολλές φυτικές ίνες, χαρίζοντάς σας ένα απόλυτα υγιεινό αποτέλεσμα, ειδικότερα αν ολοκληρώσεις την πίτσα σου με υγιεινά υλικά και λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μεσσαίες γλυκοπατάτες
  • 240-250γρ βρώμη (χτυπάμε στο μούλτι να γίνει αλεύρι)
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες.

Τις τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και μπαχαρικά που μας αρέσουν κι ανακατεύουμε.

 (όπως σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ,1κ.γ κρεμμύδι σε σκόνη ,λίγο μπούκοβο) Προσθέτουμε επίσης 2κ.σ ελαιόλαδο και λίγη παρμεζάνα αν θέλουμε  .

Εγώ έβαλα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο 1 κγ κρεμμύδι σκόνη, 2κ.σ ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή σπάτουλα να δημιουργηθεί μία ζύμη την οποία στη συνέχεια δουλεύουμε λίγο με τα χέρια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε όσα κομμάτια θέλουμε ανάλογα το μέγεθος της πίτσας που θέλουμε!

Εγώ χώρισα σε 8 κομμάτια τα έκανα μπαλάκια και στη συνέχεια σχημάτισα με τα χέρια 8 ατομικές ζύμες για πίτσα.

Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (το λαδώνουμε λίγο) και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 -12 περίπου λεπτά, αναλόγως το φούρνο.

Για να υπάρχει πάντα διαθέσιμη η αγαπημένη πίτσα του μικρού μου ,βάζω ορισμένες στην κατάψυξη όπου διατηρούνται μια χαρά (για 3-4 μήνες)!
Προσοχή όμως, τις καταψύχουμε χωριστά για να μην κολλήσουν!