10 κανόνες για τη διατροφή των παιδιών!!!

Το να βοηθήσετε τα παιδιά να μαθαίνουν σιγά-σιγά να τρώνε μόνα τους, είναι εξίσου σημαντικό με το να εξασφαλίζετε την επαρκή και υγιεινή διατροφή τους όσο ακόμα είναι μικρά. Τα παιδιά που εφαρμόζουν από νωρίς καλές διατροφικές συνήθειες, άλλωστε, έχουν περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσουν τη συνήθεια αυτή για όλη τους τη ζωή.

Δείτε τα «ναι» και τα «όχι» στο τάϊσμα των παιδιών, προκειμένου να αποκτήσουν καλές διατροφικές συνήθειες:

  ΝΑΙ: Γίνετε εσείς ένα καλό παράδειγμα για την διατροφή των παιδιών. Τρώτε όσο μπορείτε τις ίδιες ώρες με τα παιδιά και τα ίδια, υγιεινά φαγητά.
  ΟΧΙ: Μην βάζετε ζάχαρη στα ροφήματα και τα φαγητά τους αν δεν υπάρχει λόγος.
  ΝΑΙ: Αποθαρρύνετε την κατανάλωση γλυκών και λιπαρών σνακ. Φροντίστε να έχετε μπόλικα υγιεινά σνακ στο σπίτι, όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τυρί χαμηλών λιπαρών και γιαούρτι.
  ΟΧΙ: Μην συνηθίζετε τα παιδιά στο αλάτι. Αποφύγετε να προσθέτετε αλάτι στο πιάτο τους και μην αφήνετε την αλατιέρα στο τραπέζι την ώρα του φαγητού.
  ΝΑΙ: Αφήνετε τα παιδιά να τρώνε όσο έχουν όρεξη να φάνε σε κάθε γεύμα.
  ΟΧΙ: Μη χρησιμοποιείται το φαγητό για να τα δωροδοκείτε.
  ΝΑΙ: Παροτρύνετε τα παιδιά να απολαμβάνουν φρούτα και λαχανικά, προσφέροντάς τους ποικιλία από αυτά, από πολύ μικρή ηλικία.
  ΟΧΙ: Μη δίνετε αποβουτυρωμένα ή χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά και άλλα τρόφιμα σε παιδιά κάτω των 2 ετών, εκτός κι αν ζητήσει κάτι τέτοιο ο παιδίατρός σας.
  ΝΑΙ: Ζητάτε τη βοήθεια των παιδιών κατά την προετοιμασία του γεύματος.
  ΟΧΙ: Μην επιμένετε να ταΐζετε εσείς το παιδί, αν βλέπετε ότι έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να το κάνει μόνο του..